Skip to main content
van ruis naar rust

van ruis naar rust

Hi, mijn naam is Ginette Veldman. 

Als mindful organizer help ik vrouwen die zich overweldigd voelen met het creëren van rust en ruimte in hun leven en werk.

Mijn aanpak kenmerkt zich door het organizen van binnen naar buiten voor een duurzaam resultaat. 

Hoe zou het zijn als je eindelijk weer tijd hebt voor wat je echt leuk en belangrijk vindt? 

We leven in een ‘volle’ tijd, met 

overvolle agenda’s
overvolle huizen
overvolle hoofden. 

Het leven is soms zo vol dat het over lijkt te lopen. Door de drukte en veelheid aan prikkels ervaar je een gebrek aan tijd en overzicht. Door alle verplichtingen op je werk, in je gezin en in je sociale leven voel je je oververmoeid en overweldigd.

Je denkt rust te vinden door meer te werken, meer te consumeren of eindeloos te scrollen op social media. Je zoekt afleiding, verdooft dieperliggende verlangens en durft niet stil te staan bij wat jou werkelijk voedt. Voor je het weet, stop je je dagen vol met dingen die er voor jou niet echt toe doen. 

Ik geloof dat het anders kan. Dat het zonde is als je straks terugkijkt op je leven en je dromen en verlangens hebt genegeerd. Dat je niet die reis hebt gemaakt of je baan hebt opgezegd. Of kleiner: jezelf hebt gevoed met de dingen waarvan je houdt.

Hoe zou het zijn als je eerst helder hebt hoe je je wilt voelen en dan de doelen stelt die daarbij passen?
Hoe ziet je leven er dan uit?
– Danielle LaPorte

Een paar jaar geleden zat ik in precies dezelfde situatie als jij. Ik had een overvol hoofd, een te vol huis en een propvolle agenda.

Mijn dagen vulden zich met het zorgen voor de kinderen en mijn baan als directiesecretaresse. Ik kwam nergens anders meer aan toe. Ik voelde me vaak overweldigd, moe en lusteloos. Het voelde soms alsof ik mezelf kwijt was.

Er was geen tijd en ruimte voor mijn eigen behoeften en verlangens. Tot ik zag dat ik zo niet langer door kon gaan – ik zat tegen een burn-out aan. Ik zag in dat ik mijn dagen volpropte met zaken die er voor mij niet echt toe deden. Ik kwam tot stilstand en begon ruimte te maken voor mezelf. Op alle fronten.

Door te versimpelen, vertragen en verstillen. Op basis daarvan maakte ik nieuwe keuzes. Ik nam afscheid van mijn vaste baan en ik nam afscheid van veel spullen in huis. Ik plan afspraken nu veel bewuster in, ik gun mezelf rustmomenten, tijd om te lezen, aan yoga te doen en creatief te zijn. Ik ervaar nu meer rust en heb meer energie.

Kortom: minder moeten, meer zijn.

Dat gun ik jou ook. Als mindful organizer help ik je graag met het creëren van meer rust en ruimte in je leven, zodat je je aandacht kunt geven aan wat echt belangrijk voor je is. Wat is dat voor jou? 

van ruis naar rust